Реалізація проекту "ECHO4SCHOOLS-UA" у Волицькій громаді!

  • 277

Фото без опису

Сьогодні відбулася зустріч Волицького сільського голови Андрія Шаповалова, начальника відділу  освіти Аліни Хоконік та директора Волицької гімназії Олени Шпаківської із координатором громад по Житомирській області від Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) Георгієм Федоруком про реалізацію Проекту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» в нашій громаді

Було обговорено пропоновані ПРООН ремонтні роботи по відновленню Волицької гімназії, а саме ремонт покрівлі, фасаду, заміну дверей, внутрішнє оздоблення стін, заміну дерев’яної підлоги, заміну освітлювальних ламп та інші. Крім будівельних робіт, в рамках Проекту буде поставлено меблі в навчальний заклад –30 столів-парт та стільки ж стільців учнівських, а також шкільну крейдяну дошку та книжкову шафу.

Цьому передувало обстеження інженерами ПРООН об’єкту, виготовлення необхідної будівельної документації. На основі погоджених сьогодні складу та об’єму робіт Програмою Розвитку ООН найближчим часом буде оголошено тендери на виконання будівельних робіт та закупівлю обладнання у Вільшанський ліцей, та самим виконавцем буде заключено договори із безпосередніми постачальниками обладнання та виконавцями будівельних робіт.

Головна мета Проекту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» полягає у підтримці державних та місцевих органів влади у зменшенні подальших соціально-економічних втрат та пришвидшенні відновлення шляхом ремонту шкіл і дитячих садочків. В рамках цього Проекту планується відновити приміщення 32 навчальних закладів у 12 громадах Житомирської області. Загальна кількість реципієнтів складає понад 100 шкіл та садочків у більш ніж 10 областях України. Бюджет загального Проекту складає 14,2 млн. Євро. Партнером з розвитку Проекту виступає Європейський Союз, представлений Європейською Комісією, а виконавцем є Програма Розвитку Організації Об’єднаних Націй.