RASFF: діюча речовина інсектицидів у кукурудзі для попкорну

  • 124

Фото без опису

Житомирське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє про імовірність потрапляння на споживчий ринок регіону небезпечної кукурудзи та просить інформувати про їх виявлення.

У повідомлені зазначається:

надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 25 квітня 2023 року №2023.2025 стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії (виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц», вул. Гоголівська 1А, 07408).

З метою недопущення в обіг такої продукції, Житомирське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області доводить до відома операторів ринку, що згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вони зобов’язані вилучати харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Довідково: хлорпірифос застосовують в якості контактного інсектициду широкого спектра дії, серед симптомів отруєння ним – біль у животі та втрата гостроти зору.