У жовтні в прикордонних пунктах пропуску з'явиться сервіс Е-черга, - Мінінфраструктури

  • 853

У жовтні на прикордонних пунктах пропуску з’явиться сервіс Електронної черги.

Про це 12 вересня повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Проект Е-черги буде реалізовано командою Міністерства інфраструктури. На першому етапі буде запущено пілотний проєкт на одному з пункту пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду. До кінця року буде презентовано мобільний застосунок. Система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для попередньої пріоритизації вантажів. Система самостійно зможе управляти потоками вантажів у залежності від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації», - йдеться у повідомленні.

Використання е-черги буде повністю безкоштовним для перевізників. Жодних обов’язкових заїздів до сервісних зон. Жодного людського втручання в систему.

«Ми свідомі того, що сама по собі електронна черга не вирішує питання простою вантажів. Це залежить виключно від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду – зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, по-друге, призводить до додаткових витрат водіїв. Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації», - наголошує заступник міністра.

Проєкт реалізується у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Державою митною службою та Державною прикордонною службою і вже презентований перевізникам. Наразі йде збір зауважень та пропозицій з боку професійних об’єднань.