Уряд вирішив відмовитися від регулювання цін на пальне: прогнозують дизпаливо по 58 грн, бензин по 52 грн

  • 613

Перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на пальне.

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі всеукраїнського марафону 17 травня – інформує «НВ,Бізнес».

«У нас (оперативного штабу) була тривала дискусія з операторами ринку, і за підсумками сьогоднішнього засідання було прийнято домовленість, що ми з боку держави призупинимо цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну», - заявила вона.

За словами Свириденко, в уряді очікують, що граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин — не вищими за 52 грн:

«Щойно ми відчуємо, що оператори ринку зловживають становищем, ми будемо запроваджувати щодо них санкції, будемо моніторити ситуацію щодобово», - сказала Юлія Свириденко.

Перша віцепрем'єрка додала, що, на її думку, таке рішення дозволить скоротити черги на АЗС за паливом і відновити баланс на ринку найближчими тижнями.

Нагадаємо, 13 травня Антимонопольний комітет України повідомив, що розпочав дослідження дотримання суб'єктами господарювання на ринку роздрібної реалізації пального вимог законодавства щодо захисту економічної конкуренції.