Мер пояснив, як отримати кошти на оренду житла житомирянам, чий будинок чи квартира повністю зруйновані

  • 318

Фото без опису

Житомиряни, які втратили житло внаслідок ворожих бомбардувань, отримують з міського бюджету кошти на оренду житла – від 5 до 10 тис. грн.

«Тим, у кого повністю зруйноване житло, ми даємо компенсацію: рішення ухвалюється на засіданні виконкому і проводяться виплати з розрахунку 5 тисяч гривень на місяць. Щоб отримати цю компенсацію, людина має прийти в ЦНАП на вулиці Михайлівській і подати заяву на отримання матеріальної допомоги для оренди житла у зв’язку з втратою житла. В залежності від складу сім’ї сума компенсації може бути від 5 до 10 тис. грн на місяць, ці кошти перераховуються на карту. Сім’я буде отримувати ці кошти допоки держава не відшкодує їм зруйноване житло», - сказав Сергій Сухомлин

Нагадаємо, у вечірньому зверненні 28 квітня мер Житомира розповідав, що з 2 травня почнуть збирати групами людей і роз’яснювати, як буде проходити відновленні їх житла, виплата компенсації чи надання допомоги у будівельних роботах і матеріалах, а всім тим, хто втратив житло, з міського бюджету даємо компенсацію на оренду житла допоки не буде відновлене їх помешкання. До цього, 15 квітня 2022 року, рішенням виконкому Житомирської міської ради була утворена комісія для обстеження зруйнованих і пошкоджених об’єктів, яких задокументовано 180, з них повністю зруйновано 18 і частково пошкоджені – 162. 22 квітня у Житомирі комісія проводила обстеження будівлі гуртожитку на Корбутівці, який був зруйнований внаслідок ворожого авіаудару 8 березня.