Кабмін обмежив термін подання заявок на отримання допомоги в рамках програми «єПідтримка»

  • 222

Фото без опису

Кабінет міністрів визначив, що 31 березня 2022 року є останнім днем подання запитів для отримання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

Про це йдеться у постанові уряду №367 від 26 березня.

«Установити, що останнім днем подання запитів (заявок) для отримання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» є 31 березня 2022 року», - йдеться у постанові.

 

 

Хто може отримати 6 500 грн:

ФОПи всіх груп, які сплатили ЄСВ за четвертий квартал 2021 року;

наймані працівники, за яких сплачений ЄСВ за четвертий квартал, крім працівників організацій, які отримують кошти з держбюджету;

ФОПи, які не перебувають у стані припинення діяльності, реорганізації або ліквідації.

Зазначимо, що станом на 22 березня було вже перераховано понад 7,6 млрд грн для допомоги українцям, які втратили роботу через війну та знаходяться на територіях, де ведуться найактивніші бойові дії (13 областей та м.Київ, перелік тут). Заявки на отримання 6 500 грн від держави вже подали понад 3,1 мільйона українців.

Нагадаємо, на початку березня президент Володимир Зеленський заявив, що громадяни, які через війну втратили можливість працювати, отримають по 6,5 тис. грн без жодних умов.

Як повідомляв Житомир.info, Уряд з 21 березня 2022 року почав реалізацію анонсованої президентом масштабної програми допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії.