ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО НА ЖИТОМИРЩИНІ: ЖИТЕЛІ ОБЛАСТІ МОЖУТЬ ПРОЙТИ КОМП’ЮТЕРНУ ТОМОГРАФІЮ У РЕКОНСТРУЙОВАНИХ ПРИЙМАЛЬНИХ ВІДДІЛЕННЯХ

  • 364

Завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» в Житомирській області  модернізовано приймальні відділення та оснащено їх сучасним обладнанням, необхідним для оперативного діагностування та лікування хворих.

Зокрема в шести лікарнях Житомирської області встановлено сучасні комп’ютерні томографи, які дозволять встановити точний діагноз та визначити ефективний курс  лікування. Нові томографи отримали медзаклади в усіх районах Житомирської області:

Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання;

Бердичівська міська лікарня;

Овруцька міська лікарня;

Лікарня № 1 Житомирської міської ради;

Центральна районна лікарня ім. Д.І. Потєхіна Коростишівської районної ради;

Коростенська центральна міська лікарня.

У зазначених лікарнях усі охочі жителі Житомирщини можуть пройти повне обстеження, аби дізнатися точний діагноз та скоригувати курс лікування.

Як раніше повідомлялося, цього року за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартує оновлення обласних лікарень. Так, планується реконструювати відділення та корпуси однієї дитячої й однієї дорослої обласної лікарні в кожному обласному центрі.

Зокрема в обласних лікарнях реконструюватимуть фасади, будівлі, за необхідності – будуватимуть хірургічні відділення, вертолітні майданчики тощо. Усі лікарні також оснастять новою медичною технікою.

Нагадаємо, що на Житомирщині відкрито вже 23-ю амбулаторію, яка збудована в рамках програми Президента України «Велике будівництво».