ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО НА ЖИТОМИРЩИНІ: У 2022 РОЦІ ПРОДОВЖИТЬСЯ РЕКОНСТРУКЦІЯ ПЛАВАЛЬНИХ БАСЕЙНІВ У БЕРДИЧЕВІ ТА ЖИТОМИРІ

  • 250

У Житомирській області триває реалізація програми Президента «Велике будівництво». Зокрема у 2022 році буде реалізовано ряд спортивних проєктів, серед яких будівництво спортивних майданчиків, стадіонів та басейнів.

Так, цьогоріч продовжиться реконструкція плавальних басейнів у Бердичеві та Житомирі.

Як зазначалося раніше, до Національної програми «Велике будівництво» додано спорудження басейнів при навчальних закладах, що сприятиме покращенню здоров’я дітей та реалізації програми «Здорова Україна». За словами Володимира Зеленського, будівництво басейнів у школах, дитячих садочках чи реабілітаційних центрах – це глобальна частина даної «Великого будівництва».

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, капітальний ремонт міського плавального басейну у м. Бердичеві було розпочато у 2017 році за кошти місцевого бюджету, а у 2021 році об’єкт включили до переліку об’єктів області, що можуть фінансуватися за кошти ДФРР.

У рамках діючого проєкту вже виконано такі роботи:

влаштовано покрівлю;

встановлено нову вентиляційну систему, додаткові котли для автономної котельні;

утеплено та оздоблено фасади та вимощення;

оновлено сходи та встановлено пандус;

відремонтовано балкон та вхідну групу;

навколо території встановлено металеву огорожу;

завершено основні роботи з капітального ремонту внутрішніх приміщень.

Відповідно до проєкту у 2022 році продовжаться роботи зі встановлення теплового вузла та сантехнічного обладнання, влаштування підлоги у спортзалі, облицювання чаші малого басейну та підлоги навколо нього.

У рамках програми Президента «Велике будівництво» у 2021 році проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень басейну Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард».

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, відповідно до проєкту:

утеплено бокові фасади;

замінено дерев’яні вікна та зовнішні двері;

відремонтовано ганок;

опоряджено вестибюль та сходи;

здійснено ремонт несучих конструкцій чаші басейну та опорядження машинного відділення;

відремонтовано спортзал та інші внутрішні приміщення.

У 2022 році буде реалізовано наступний етап ремонту, який передбачає реконструкцію чаші плавального басейну.

Зокрема відповідно до проєкту буде розібрано цементне покриття підлоги та покриття з керамічних плиток, натомість проведено роботи з улаштування нового покриття з керамічних плиток та укладання плит стельових у каркас стелі та інше.

Також підрядник має провести роботи з водопроводу та каналізації, придбати гідравлічний підйомник для басейну, а також насос у комплекті з автоматикою підключення.

Реконструкція плавальних басейнів сприятиме збільшенню кількості відвідувачів та створенню належних умов для занять фізичною культурою та спортом жителями Бердичівської та Житомирської громад різних вікових груп та категорій.

Нагадаємо, що у 2022 році в Житомирі також буде відреставровано заклади культури.