ВІТАЛІЙ БУНЕЧКО: ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО НОВІ НОУТБУКИ ДОПОМОЖУТЬ ОСВІТЯНАМ ЖИТОМИРЩИНИ ЗДІЙСНЮВАТИ НАВЧАННЯ НА БІЛЬШ ЯКІСНОМУ РІВНІ

  • 424

В рамках робочого візиту до Коростенського району, 08 грудня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко долучився до вручення ноутбуків освітянам гімназії імені В.П. Фількова Лугинської селищної ради. Також участь у заході взяли представники Коростенcької РДА, Лугинської громади та освітяни навчального закладу, а також народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

25 ноутбуків закуплені в рамках проєкту Мінцифри та МОН«Ноутбук кожному вчителю».

«Завдяки ініціативі Президента України з діджиталізації державних послуг, зокрема й в освітній сфері, ми бачимо суттєві зміни на краще у громадах Житомирщини. Нові ноутбуки стануть у нагоді освітянам для підготовки матеріалів для уроків у новому сучасному форматі та спілкуванні з учнями на випадок онлайн-навчання у період карантину», — заначив Віталій Бунечко.

Крім того голова Житомирської облдержадміністрації зазначив, що нещодавно за цією програмою ноутбуки вже отримали освітяни Бердичівського та Новоград-Волинського районів. Також він додав, що у Коростенському районі учні Олевської гімназії отримали новий освітній простір — окремий корпус, який побудований в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Нагадаємо, що 06 грудня Віталій Бунечко передав 102 комп’ютери освітянам Новоград-Волинського району.

Довідково. Програма «Ноутбук кожному вчителю» реалізується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 403 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти», якою передбачено кошти на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій.

Усього для 38 закладів загальної середньої освіти 13 територіальних громад Житомирщини вже придбано 638 ноутбуків для вчителів.