НАТАЛІЯ ОСТАПЧЕНКО: ПЕРЕБІГ ХВОРОБИ У ВАКЦИНОВАНИХ ЗНАЧНО ЛЕГШИЙ, НІЖ У ТИХ, ХТО НЕ ЩЕПИВСЯ ПРОТИ COVID-19

  • 429

Сьогодні, 24 листопада, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела щоденний онлайн-брифінг щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

Так, вона повідомила, що сьогодні у стаціонарах лікуються 1388 хворих із підтвердженим діагнозом коронавірус, з яких кисневу підтримку отримують 1032 людини та до апаратів ШВЛ підключено 57 хворих.

Наталія Остапченко наголосила, що вакцинація є ефективним захистом проти коронавірусної хвороби та закликала жителів Житомирщини якнайшвидше щепитися.

«87% пацієнтів медзакладів Житомирщини із важким перебігом коронавірусної хвороби – невакциновані. Можемо констатувати той факт, що якщо вакциновані і хворіють, то у значно легшій формі», — додала перша заступниця голови Житомирської ОДА.

Вона також повідомила, що станом на сьогодні у Житомирській області проведено майже 720 тисяч щеплень проти коронавірусу, а за минулу добу, 23 листопада, вакциновано 9 931 жителя області.

Нагадаємо, що за минулу добу у Житомирській області зареєстровано 341 новий лабораторно підтверджений та 11 летальних випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.

ВІДЕО