ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО НА ЖИТОМИРЩИНІ: РОЗПОЧАТО РОБОТИ ОДРАЗУ НА ДВОХ ОБ’ЄКТАХ ДОРОЖНЬОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ОБЛАСТІ

  • 465

У Житомирській області в рамках програми Президента України «Велике будівництво» розпочато роботи одразу на двох об’єктах дорожньої інфраструктури області – на автомобільній дорозі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський у Коростенському районі.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Житомирській області, на ділянках автодороги загального користування державного значення М-21 розпочаті роботи з:

реконструкції на ділянці км 78+490 – 84+995 між населеними пунктами Васьковичі та Бехи;

капітального ремонту на км 84+995 – 87+388 від села Бехи до міста Коростень, майже до суміщення з а/д М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Станом на сьогодні здійснюється вирубка порослі, земляні роботи, розпочато фрезерування зношеного асфальтобетону.

Ремонт передбачає:

фрезерування існуючого асфальтобетонного покриття;

земляні роботи;

влаштування основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом;

влаштування нижніх шарів покриття з асфальтобетонної суміші  влаштування верхнього шару покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА);

нанесення горизонтальної розмітки;

установка металевого бар’єрного огородження та влаштування шумових смуг.

Міжнародний автошлях М-21 проходить територією Житомирської та Вінницької областей. Його загальна протяжність становить 401,7 км. У 2020-му році на шляху М-21 було відремонтовано 41,6 км та побудовано міст через річку Желонь.

Нагадаємо, що у Коростенському районі триває влаштування останнього шару дорожнього покриття автодороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Довідково. Підрядник: «Спільне українсько-німецьке підприємство “Автострада”».